Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KEZDŐKNEK

Szeretettel Üdvözöllek a Hastánc különleges világában.

Még a  sikeres táncelőadók is pont ugyanúgy kezdték mint most te.

Ha mozgásra, felfrissülésre, és egy kellemes nőies kikapcsolódásra  vágysz akkor is nálunk a helyed. 

xc.boosa7.jpg

 

 Kezdőknek

Dinamikus táncórák, a klasszikus hastánc stílusában

Miért a hastánc?


Mi ez a szemtelenül lágy és Nőies tánc,

mely dacosan elsétál korunk nőideáljai mellett és hódít mindenütt a nyugati világban.

Titka az időtlen szépség, amit keleti nők generációi adtak kézről kézre a férfiak szeme előtt, mégis láthatatlanul.”

(Hallatlan és Hallhatatlan RAQS SHARQI- a klasszikus hastánc modern színháza Rendező: Győrffy Katalin, főszereplő: Sába)


 A kezdő órát ajánljuk:

 • Teljesen Kezdőknek: Hastáncos előképzettséggel nem rendelkezőknek, akik teljesen az alapoktól szeretnék megtanulni a táncot. Ide jöhetsz akkor is, ha ez lesz az első tánc, amivel komolyabban foglalkoznál.
 • Más táncos előképzettséggel rendelkező, de hastáncban járatlanoknak
 • Újrakezdőknek: akik korábban vettek már néhány hastáncórát, de félbehagyták a tanulást, vagy akik hosszú évek kihagyása után ismét kedvet kaptak a tánchoz.
 • Hastánctréningre vágyóknak: akik ismerik ugyan az alapmozdulatokat, de technikai gyakorlatokra, testfejlesztő tréningre vágynak. Haladóknak is hasznos gyakorló mozdulatsorok, melyek szinten tartják, és fejlesztik a mozdulattárat

 A kezdő órák tematikájába a a hastánc alapmozdulat-tár  mellett egy általános tánctechnikai, tartásjavító és testfejlesztő tréninget is beiktattunk, mely kiemelten hasznos kezdőknek, újrakezdőknek, és a további szinteknek egyaránt. Ezek bárki által megcsinálható koordinációs, tánctechnikai, testfejlesztő, és nyújtó gyakorlatok.

Első próbaóra után, 100% pénz-visszafizetési garancia

Ha nem tetszik az óránk az első próbaóra árát visszaadjuk, mindössze annyit kérünk pár sorban írd meg nekünk kritikai észrevételeidet 

 (Egyetlen indokot nem fogadunk el kritikaként: ha hónapokkal a tanfolyam kezdés után csatlakozol, és kritikád, az, hogy az egész csoport nem hozzád igazodik.- Megértésedet, a tanfolyam összes többi részvevője nevében, köszönjük- a tanfolyami tájékoztatóban alább megtalálod azokat a segítő pontokat, amelyek azt mutatják mi a teendő későbbi csatlakozás esetén, és mi hogyan segítjük felzárkózásodat) 

 

Praktikus információk:

Miben jöjjek az órára?

·        Kényelmes öltözet, testhez simuló fölső, (hogy lássuk a mozdulatokat), alul  táncnadrág, vagy fitnesz-nadrág. Egy kendő a derekadra, idővel beszerezhetsz rázókendőt.

·        Zokni/Cipő: Télen hozz meleg zoknit, vagy balettcipőt, balett papucsot, a táncterem hűvös lehet, nyáron lehetsz mezítláb        

 Mi történik egy kezdő órán?

 • Bemelegítés:Az órát egy 10-15 perces bemelegítéssel kezdjük. A bemelegítés fontos, mivel a hastánc erős testizolációs mozdulatokra épül, a megfelelő bemelegítés az izmok és ízületek a intenzív munkára  való felkésztésében elengedhetetlen, minimálisra csökkenti a sérülések kockázatát.
 • Alapmozdulatok  ismétlése, előző órán tanult mozdulatok ismétlése, az mozdulattár gyakorlása
 • Izolációs gyakorlatok:  a hastánc testizolációra, vagyis a testtörzs  belső mozgásaira épülő tánc, ezen izomcsoportok külön mozgatása, és erősítése, ennek gyakorlása fontos mozdulati modul
 • Új kombinációk:  az alapmozdulatokat rövid kombinációk követik, mindig egy egy új részre koncentrálva, ennek része
 • Rázásgyakorlatok: alaprázások gyakorlása, vízszintes, és függőleges, csípő, mellkas rázás
 • Ritmikai gyakorlatok: elmaradhatatlan technikai modulrész, hogyan lépj zenére, az orientális ritmusvilág adaptációja egyszerű mozdulatok által
 • Levezetés:  rövid mozdulatsor a megnyugvásra

Külön óratípus:

 • Külön tánctréning órák- testudatfejlesztő gyakorlatok.
 • Eszközhasználati alapozó: legfontosabb tánceszköz kezdő szinten: Fátyoltechnikai alapgyakorlatok

Már megy a tanfolyam, és te később szeretnél csatlakozni. Mi a teendő?

 • A tanfolyam teljes ideje alatt  csatlakozhatsz
 • Ha teljesen kezdő vagy a legjobb, ha a tanfolyam elején kezdesz, mert akkor mindenki a csoportban azonos szinten van, és együtt építkezünk az alapoktól
 • Ha mégis lemaradtál a tanfolyamkezdésről, de szeretnél hozzánk csatlakozni, erre is van mód, az alábbiak szerint: 
  • Szeptemberben/Januárban indult tanfolyamhoz az első 2 hónapban való csatlakozás teljesen zökkenőmentes, nyugodtan gyere, probléma nélkül tudod követni az órát
  • A tanfolyamok második felében, különösen az utolsó hónapban (decemberben/májusban) való csatlakozás esetén, azt kérem legyél magadhoz kicsit türelmes, az oktató mindent megtesz, hogy segítse felzárkózásodat az órákhoz.  Az egész tanfolyamot ugyan nem tudja a te teljesen kezdő szintedhez igazítani, de minden elvárható segítséget megad.
  • Ha ekkor csatlakozol, a tanfolyamhoz  tekints előképzésnek, ízelítőnek, ami gyorsabb fejlődéshez segít téged a táncban
    

Magánórák

A tánciskolánk tanítványainak külön kedvezményes magánóra lehetőség.  Időpont :egyeztetés szerint. intfók és részletek itt

Ha csak heti egyszer tudsz jönni, baj-e?

Az időtök drága, és munkahelyi, vagy magánjellegű elfoglaltság miatt előfordulhat, hogy csak heti 1x tudsz jönni órára.

Az órákon sokat ismételjük a korábban tanultakat, majd ezekre építkezünk tovább.

Tény, hogy akik kevesebbet járnak, lassabban tudnak fejlődni, nekik hosszabb ideig kell a kezdő csoportba járni, ez motivációtok, céljaitok függvénye. Ha csak mozgásra és egy kellemes elfoglaltságra vágysz, akkor nem gond, ha hosszabban jársz ebbe a csoportba.

Ha gyors fejlődésre vágysz, az intenzívebb részvétel által hamarabb kerülhetsz magasabb szintű csoportba.

A tanfolyamon célunk, hogy mindenki számára tartalmas és kihívásokkal teli legyen az óra.

Ha csak egyszer jössz, nem gond, de ekkor jó, ha otthon is kicsit gyakorolsz. 

Máshol kezdtél melyik csoportba gyere?

Hosszú kihagyás után a kezdőt javaslom. Fontos, hogy a tested emlékezzen a mozdulatokra. Ha korábban rendszeresen táncoltál, és magas szintű csoportba jutottál,  nálunk kezdésnek akkor is egy alacsonyabb szintű csoportot javaslok.

Az órák után közösen eldöntjük melyik csoportba érdemes folytatnod.

Minden tanár stílusa kicsit más és más. Érdemes időt hagyni, hogy egymásra tudjunk hangolódni az eredményes és sikeres közös munkáért.

Az ismétlés és gyakorlás csak hasznodra lehet, a tévesen felmért színt viszont hátráltatja a jövőbeni közös munka eredményességét. Rejtett mozdulati hiányosságok, sokban visszavethetnek. Érdemes türelmesnek lenni.

Ha közösen azt látjuk, hogy a táncszinted meghaladja az adott órát, megbeszéljük hogyan lépj szintet. A bérletek minden órára érvényesek, lehetőséged van az órákat kipróbálni. 

Szint infók:

 • Korábban részt vettél már kezdő tanfolyamon, de csak belekóstoltál a hastáncba: Kezdő csoport, Újrakezdő
 • Korábban rendszeresen táncoltál,  de kevesebb, mint 1 évet, és  sokat kihagytál: Kezdő, Újrakezdő, néhány óra után megbeszélés szerint szintlépés: Középhaladó 1-be.
 • Min. 1 év rendszeres tánc, és nem sok kihagyás: Középhaladó 1 
 • Korábban rendszeresen  táncoltál, fel is léptél, : Középhaladó 2
 • Haladó, fellépő vagy: akkor is középhaladó2, néhány óra után megbeszéljük a szintlépést

A tánciskola tanfolyami rendjére vonatkozó szabályokat megtalálod itt: Stúdiónk Rendje 

Ezek egyszerű, a közös munkát megkönnyítendő alapelvek, amelyek mind a ti érdeketekben, és a közös táncolás felhőtlen szabadsága végett állítattak fel. Kérlek olvasd el, és működjünk együtt a  kellemes kikapcsolódásért.

 

 Köszönöm a figyelmedet

Üdvözlettel,  SHABA ORIENTAL ART